Drept civil. Succesiuni

Incarcat la data: 29 Septembrie 2011

Autor: rosu ramona elena

Pret: Gratuit

Numar pagini: 78

Tip fisier: zip

Marime fisier: 192706 kb

Introducere

Prezentul manual de studiu reprezinta o sinteza a continutului disciplinei Dreptul civil. Succesiunile, care este comuna invatamantului la forma de zi si la forma de invatamant la distanta, conform planurilor de invatamant in vigoare.


El este destinat studentilor de la forma de invatamant la distanta (ID) si constituie materialul bibliografic minim necesar pentru parcurgerea, insusirea si evaluarea disciplinei respective.


Manualul este structurat in conformitate cu standardele si procedurile de uz larg in invatamant national si international, care se adreseaza invatarii individuale pe baze interactive.


Parcurgerea manualului, pe baza prezentelor instructiuni asigura retinerea informatiilor de baza, intelegerea fenomenelor fundamentale si aplicarea cunostinetor dobandite la rezolvarea unor probleme specializate.


Manualul este structurat pe capitole de studiu care reprezinta o parte omogena din componenta manualului, caracterizata de un numar limitat de termeni de referinta  (cuvinte-cheie), care poate fi parcurs si insusit printr-un efort continuu de concentrare intelectuala care sa nu depaseasca 2-3 ore (intervalul se refera la continutul de idei al modulului de studiu si nu ia in calcul intrebarile recapitulative, temele pentru acasa, testele de autoevaluare sau pe cele de evaluare).


Fiecare unitate de studiu are o structura proiectata din perspectiva exigentelor autoinstruirii.
Rezultatele efective ale utilizarii manualului se vor suprapune pe rezultatele asteptate doar cu conditia respectarii intocmai a procedurii de parcurgere a modulelor de studiu, procedura care este prezentate in cele ce urmeaza.

Procedura de invatare in sistem de autoinstruire

Utilizarea manualului de studiu individual se face pe baza unui program de autoinstruire.
Recomandam cateva reguli de baza in procedura de realizare a programului de autoinstruire pe baza manualului de fata:


1. Modulele de studiu se parcurg in ordinea in care sunt prezentate in manual, chiar in cazul in care studentul apreciaza ca ar putea ”sari” direct la o alta unitate de studiu. Criteriile si modalitatea de ”inlantuire” a modulelor de studiu sunt prezentate la fiecare modul de studiu si ele trebuie respectate intocmai, sub sanctiunea nerealizarii la parametrii maximali a programului de autoinstruire;


2. Fiecare modul de studiu contine si un test de evaluare si/sau tema pentru acasa pe care studentul trebuie sa le realizeze, cu scopul evaluarii gradului si corectitudinii intelegerii fenomenelor si proceselor descrise sau prezentate in modulul de studiu;


3. intrebarile de autocontrol, testele de evaluare sau tema pentru acasa nu sunt de perspicacitate, deci nu trebuie rezolvate contra cronometru;


4. Ordinea logica a parcurgerii unitatii de studiu este urmatoarea:
 - se citesc obiectivele si competenetele modulului de studiu
 -  se citesc cuvintele cheie
 - se parcurg ideile principale ale capitolului sintetizate in rezumat
 - se parcurge continutul dezvoltat de idei al capitolului
 - se parcurge bibliografia recomandata
 - se raspunde la intrebarile recapitulative, revazand, daca este necesar, continutul dezvoltat de idei
 - se efectueaza testul de autoevaluare si se verifica, prin confruntare cu raspunsurile date la sfarsitul manualului, corectitudinea raspunsurilor
 - se efectueaza testul de evaluare si/sau tema de control (dupa caz)
OBS.: este recomandabil ca, inainte de efectuarea testelor de autoevaluare, sa se faca o pauza de 30 de minute sau o ora.


5. Nu este recomandabil sa se parcurga mai mult de un capitol de studiu pe zi, pentru a nu se periclita insusirea temeinica si structurala a materiei. in functie de necesitatile si posibilitatile de studiu ale studentului, studiul unui capitol  poate fi fractionat pe mai multe zile, dedicand cel putin 30 de minute pe zi studiului.

PREZENTAREA MANUALULUI DE STUDIU SI A DISCIPLINEI

Manualul de studiu ”Succesiunile” reprezinta o sinteza realizata in maniera interactiva a cursului corespondent utilizat la forma de invatamant zi.
Continutul de idea nu a fost redus ci doar sintetizat, in principiu, intr-o maniera mai accentuat enuntiativa, elementele de detaliu sau de explicatie (necesare pentru atingerea scopului pedagogic al fixarii si corelarii cunostintelor) putind fi gasite de catre student in bibliografia de specialitate recomandata.
Obiectul cursului:
Obiectul cursului il reprezinta prezentarea şi analiza principalelor institutii ce fac obiectul de studiu al dreptului familiei, respectiv: casatoria, efectele acesteia, rudenia, adoptia si ocrotirea parinteasca.

Obiectivele disciplinei:
- formarea deprinderilor de a analiza institutiile specifice acestei materii, individual şi sistematic;
- studiul istoric si comparat al institutiilor specifice, aprofundarea unor notiuni privind mpstenirea legala si testamentara si impartirea mostenirii;
- dezvoltarea aptitudinilor de a analiza interdisciplinar aceste institutii.
- identificarea si definirea principalelor institutii ale dreptului succesoral;
- corelarea notiunilor studiate in anii anteriori la dreptul civil cu cele din dreptul succesoral;
- cunoasterea legislatiei in materie si a propunerilor de modificare a legislatiei interne pentru a se realiza acordul acesteia cu conventiile europene si internationale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept civil. Succesiuni". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ManualDREPT CIVILsuccesiuni
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...