Drept international privat

Incarcat la data: 08 Ianuarie 2013

Autor: maria maria

Pret: Gratuit

Numar pagini: 86

Tip fisier: zip

Marime fisier: 463 kb

Relatiile internationale contribuie la realizarea unui climat de intelegere intre persoanele fizice sau persoanele juridice din diferite tari. Dezvoltarea relatiilor internationale este conditionata de existenta unei reglementari care sa asigure ordinea juridica.

Activitatile desfasurate in cadrul relatiilor internationale se exprima intr-un numar de raporturi juridice. Ele concretizeaza legaturile de natura diversa care se stabilesc intre participantii la viata internationala. Aceste raporturi juridice prezinta unul sau mai multe elemente, care au legatura cu mai multe tari. De exemplu, un contract se incheie cu un partener dintr-o tara straina ori obiectul actului juridic este in strainatate sau un specialist strain isi desfasoara activitatea in tara noastra.

Existenta unor asemenea elemente determina ca raporturile juridice sa vina in contact cu mai multe sisteme de drept. Ele sunt elemente straine sau elemente de extraneitate. In mod corespunzator, elementul de extraneitate constituie criteriul de individualizare a raporturilor juridice de drept international privat.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept international privat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTcursuri dreptdrept international privat
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan