Obligatii civile

Incarcat la data: 28 Februarie 2011

Autor: Adrian Cranganu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 252

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1245 kb

Teoria generala a obligatiilor este una dintre cele mai vaste materii de drept civil, ideea fundamentala fiind aceea potrivit careia obligatiile, ca si oamenii, se nasc, (pentru a observa acest fapt studiem izvoarele lor), traiesc intr-o dinamica ce vizeaza transformarea, transmiterea si garantarea lor si in cele din urma se sting prin executare, plata, etc.

 

De altfel, teoria generala a obligatiilor ca si obiect de reflectie a fost considerata de filozofii dreptului a fi cea mai frumoasa constructie a spiritului uman.


Dupa o indelungata experienta si trecere de timp, romanii au fost cei care au dat prima definitie a obligatiei. Ea se gaseste in Institutele lui Justinian in urmatoarea formulare: “Obligatio est juris vinculum, quo necessitate adstringimur alicujus solvendae rei” (obligatia este o legatura de drept prin care suntem tinuti sa-i platim altuia ceva).

Este tot meritul romanilor de a fi creat terminologia si regulile fundamentale ale teoriei obligatiilor. Potrivit lui Gaius, obligatiile se nasc, unele dintre ele dintr-un contract < ex contractu >, altele dintr-un delict < ex delicto >, fara insa a defini nici contractul si nici delictul. Aceasta a fost prima, cea mai simpla enuntare si totodata clasificare a izvoarelor obligatiilor civile.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Obligatii civile". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...