Conceptul de Drept Comercial

Incarcat la data: 26 Martie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Zilnic, uneori chiar fara sa ne dam seama, ne intersectam cu comerciantii si cu mediul acestora, participand la raporturi de Drept comercial, motiv pentru care normele acestuia sunt aplicabile desi, in mod direct, nu facem parte din acest mediu.

1.    Concept
Din punct de vedere terminologic, denumirea materiei suscita o serie de controverse, in practica optandu-se atat pentru denumirea de Drept Comercial cat si pentru aceea de  Dreptul Afacerilor, fara a se considera insa ca aceste discipline sunt sinonime.

In acest sens, se considera  ca Dreptul comercial are o arie de aplicare restransa, el privind doar comertul propriu-zis (in sensul de interpunere in circulatia bunurilor si valorilor) si activitatile industriale (in sensul de intreprinderi producatoare si intreprinderi prestatoare de servicii), in timp ce Dreptul afacerilor este o disciplina mai vasta, cuprinzand si elemente de drept public (interventia statului in relatiile contractuale), drept fiscal, dreptul muncii si chiar elemente de drept civil.
       
2.    Obiectul de studiu al Dreptului Comercial
Cursul de fata, fiind destinat studentilor de la Facultatea de Ştiinte Economice, este menit sa creeze o imagine de ansamblu asupra principalelor elemente ale mediului comercial, fara sa intre in nuantari ori analize doctrinare, lasandu-le pe acestea in grija juristilor.

Astfel, aceste note de curs prezinta cateva elemente relevante ale mediului comercial, raspunzand unor intrebari elementare : ce este considerat, juridic vorbind, comertul si cine participa la acesta si, de asemenea, ce legi se aplica comerciantilor, si obligatiile asumate de acestia.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Conceptul de Drept Comercial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSConceptDREPT COMERCIAL
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan