Curs Drept comercial

Incarcat la data: 12 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

In sens economic, comertul este definit ca o activitate al carei scop este schimbul si circulatia marfurilor de la producatori la consumatori. in sens juridic, notiunea de comert are un continut mai larg, pentru ca curpinde nu numai operatiunile de interpunere in schimb si circulatie a marfurilor, ci si operatiunile de producere a marfurilor, precum si executarea de lucrari si prestarea de servicii. Sintetizand, dreptul comercial cuprinde norme juridice care reglementeaza activitatile comerciale de producere si circulatie a marfurilor, executarea de lucrari si prestari servicii.

Pentru a defini comercialitatea actelor juridice, s-au conturat in literatura juridica doua sisteme care permit in acelasi timp si stabilirea sferei sau obiectului dreptului comercial:
1.Sistemul obiectiv: dreptul comercial are ca obiect normele juridice aplicabile comertului, adica actele, faptele juridice si operatiunile economice calificate de lege ca fapte de comert indiferent de persoana care le indeplineste.
2.Sistemul subiectiv: dreptul comercial are ca obiect normele juridice aplicabile comerciantilor adica dreptul comercial este un drept profesional deoarece se aplica tuturor persoanelor care au calitatea de comerciant.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Drept comercial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDREPT COMERCIALizvoaremanagement economic
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan