Curs Notiuni introductive privind dreptul comercial

Incarcat la data: 19 Ianuarie 2010

Autor: Cristina Moisoiu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 404

Tip fisier: zip

Marime fisier: 551 kb

Clasificarea traditionala a dreptului obiectiv in drept public si drept privat corespunde divizarii realitatii sociale in doua sectoare: unul public, delimitat de stat si de persoanele care il formeaza, de exercitiul autoritatii sale, de functiile sale in apararea scopurilor proprii si a intereselor generale, al doilea, delimitat de persoana ca membru al comunitatii si de exercitiul activitatilor sale, aparandu-si scopurile si interesele particulare.

Dreptul comercial face parte din sfera dreptului privat si constituie o ramura de drept distincta alaturi de dreptul civil.
Ca orice ramura a dreptului si ramura dreptului comercial trebuie analizata prin prisma indeplinirii criteriilor stabilite de stiinta dreptului si anume:
-obiectul dreptului comercial;
-metoda de reglementare;
-calitatea subiectelor;
-natura normelor juridice;
-anctiunile specifice.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Notiuni introductive privind dreptul comercial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPT COMERCIALdrept publicdrept privatcurs drept comercial
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan