Curs Registrele comerciale

Incarcat la data: 12 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

In litigiile comerciale, potrivit art. 46 Cod comercial, pot fi folosite ca mijloc de proba orice mijloc de proba admis de Codul civil, adica inscrisuri . categorie in care intra insa si facturile acceptate, corespondenta comerciala si registrele comerciale ale partilor: martori; interogatoriul, marturisirea; expertizele, prezumtiile sau probele materiale. Particularitatea dreptului comercial o reprezinta faptul ca admisibilitatea probelor este mai lejera decat in dreptul civil, in sens ca in materie comerciala nu exista limitarile prevazute de art, 1170 si urmatoarele Cod civil.

Facturile acceptate.
inscris sub semnatura privata prin care se constata executarea unei operatiuni comerciale. Se emite in toate situatiile in care este vorba de predarea unui bun(contract de depozit, de gaj).
Trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu mentiunile prin care se identifica partile, obiectul contractului.
Trebuie semnata  de ambele parti si stampilata de catre acestea.
Factura comerciala ca orice inscris sub semnatura privata face dovada impotriva emitentului si in favoarea destinatarului. Practic dreptul comercial: cand factura este acceptata de destinatar ea va face dovada si in favoarea emitentului.
Acceptarea facturii poate fi expresa cand destinatarul semneaza pe exemplarul facturii remis emitentului sau cand acesta confirma factura printr-un act ulterior remiterii – prin corespondenta comerciala. Acceptarea poate fi insa si tacita cand ea rezulta din manifestarea de vointa neindoielnice in acest sens de exemplu: emiterea unei cambii pentru plata pretului.
Simpla tacere a destinatarului nu va avea insa valoare juridica a unui facturi tacite decat in cazul in care printr-un contract anterior emiterii facturii partile conving ca tacerea destinatarului sa constituie acceptarea, daca acesta nu formuleaza obiectiuni intr-un anumit termen de la primirea facturii.

Corespondenta comerciala- manifestarile de vointa ale partilor in vederea incheierii contractului, se materializeaza in 2 inscrisuri care cuprind oferta si acceptarea acesteia. Corespondenta comerciala face parte tot din categoria inscrisurilor sub semnatura privata, particularitatea acesteia constand in aceea ca forta probanta este aceeasi atat in ceea ce priveste originalul corespondentei cat si copia acesteia pastrata in registrul copier.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Registrele comerciale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDREPT COMERCIALasociatii comerciale
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...