Drept comercial

Incarcat la data: 07 Martie 2010

Autor: banicageorgiana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 169

Tip fisier: zip

Marime fisier: 213 kb

Istoria comertului este strans legata de istoria dezvoltarii omenesti. Primele manifestari ale schimbului au aparut o data cu ideea de proprietate si s-au perfectionat pana in perioada moderna.  Nevoia de schimb, in scopul asigurarii vietii si apoi in vederea obtinerii profitului, a dus la aparitia ideii de comert, activitate care, cu timpul, a fost reglementata din ce in ce mai atent, datorita importantei pe care a dobandit-o in viata economica a comunitatilor.


Nevoia reglementarii tot mai exacte a raporturilor dintre persoane, precum si dorinta delimitarii clare a drepturilor si obligatiilor ce revin fiecarui participant la astfel de raporturi - civile sau comerciale,  a dus la dezvoltarea ramurilor de drept civil si comercial.


In dreptul romanesc Codul civil (1864) si Codul Comercial (1887) stau la baza reglementarii activitatilor comerciale, iar alaturi de acestea, de-a lungul timpului au fost elaborate noi acte normative, tot mai complexe, care sa poata face fata cerintelor moderne ale activitatii comerciale, atat in plan national cat si international.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept comercial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSDREPT COMERCIAL
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...