Fapte de Comert

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

1. Obiectul reglementarii dreptului comercial il reprezinta faptele de comert si activitatea comerciantilor.  Criteriul principal de delimitare a incidentei dreptului comercial este faptul de comert.
 
In dreptul civil izvorul drepturilor si obligatiilor juridice sunt actele si faptele juridice (stricto sensu). In lipsa unei solutii contrare in dreptul comercial, izvorul raportului juridic comercial concret este, ca si in dreptul civil, actul juridic si faptul juridic, stricto sensu.    
 
Legiuitorul francez al Codului comercial de la 1807 a stabilit, arbitrar si empiric, o serie de operatiuni economice dintre cele mai des intalnite la acea data in viata comerciala, operatiuni pe care le-a denumit "acte de comert". Acestea au fost considerate acte de comert obiective, intrucit erau stabilite de legiuitor facand abstractie de criteriul subiectiv al persoanei care le savarseste. Indiferent cine savarsea acele acte, intra in raporturi juridice comerciale care, tocmai pentru ca erau definite ca atare, erau reglementate de legea comerciala.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fapte de Comert". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMERTDREPT COMERCIALfapte de comert
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan