Faptele, operatiunile si actele de comert

Incarcat la data: 18 Mai 2010

Autor: munteanu razvan

Pret: 80 credite

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Dreptul comercial este un ansamblu de norme privind comertul. Comert vine din limba latina comercium, o juxtapunere a cuvintelor cum si merx ceea ce inseamna cu marfa. Comertul inseamna operatiuni cu marfuri. In sens economic comertul se defineste ca o activitate avand ca scop schimburi si prin aceasta circulatia marfurilor de la producator la consumator.

Aceste operatiuni sunt realizate de comercianti, comercianti care sint agenti economici si care sunt diferiti de producatorii marfurilor. Obiectul dreptului comercial nu il reprezinta doar operatiunile cu marfuri ci si activitati industriale producatoare de marfuri sau prestatoare de servicii. De aceea unii autori folosesc pentru aceasta ramura a dreptului denumirea de "Dreptul afacerilor".

Codul comercial roman apare in anul 1887 avand la baza modelul codului comercial italian; o parte din legile din prevederile initiale sint in prezent abrogate, in principal in ceea ce priveste infiintarea si functionarea societatilor comerciale, acestea fiind incluse in prezent in Legea 31/90 privind societatile comerciale.
Faptele, operatiunile si actele de comert.
Faptele juridice sunt actiuni fara intentia de a produce efecte juridice (ex. moartea, nasterea...)
Operatiunile juridice sunt mijloacele prin care se intocmeste concret un act juridic.
Actul juridic - manifestare de vointa a unuia sau mai multor persoane, savarsite in scopul de a crea sau de a stinge raporturi juridice.
Faptele de comert pot fi obiective, reglementate de art. 3 c.c., sau subiective, reglementate de art. 4 c.c..
Faptele de comert obiective
Faptele de comert subiective sunt determinate si produc efecte in temeiul legii, independent de calitatea persoanei de comerciant sau necomerciant care le savarseste.
Faptele de comert obiective au fost impartite in 3 grupe:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Faptele, operatiunile si actele de comert". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFAPTEOPERATIUNIDREPT COMERCIALcontabilitate comert
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...