Intreprinderi de prestari servicii

Incarcat la data: 12 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Enumerate tot in art 3 Cod comercial, si care insa nu da o definitie clara notiunii de intreprindere. Din acest motiv tot doctrina a incercat sa defineasca notiunea aratand in principiu ca intreprinderea este un organism economic si social ce presupune astfel o organizare autonoma a unei activitati cu ajutorul factorilor de productie, organizare realizata de catre un intreprinzator ce-si asuma riscul producerii de bunuri si servicii destinate schimbului cu scopul obtinerii de profit.

Din aceasta perspectiva pentru a fi supusa codului comercial intreprinderea trebuie sa imbrace o serie de caracteristici:
-    existenta organizarii autonome a activitatii cu ajutorul factorilor de productie;
-    asumarea de catre intreprinzator a coordonarii activitatii si astfel a riscului acesteia;
-    realizarea scopului a acestei activitati, producerea de bunuri si servicii in vederea realizarii de profit.
Aceasta notiune este diferita ca sens de notiune de intreprindere asa cum este utilizata in alte domenii de activitate, astfel din punct de vedere juridic pentru a fi supuse legii comerciale trebuie ca intreprinderea sa prezinte caracteristicile mentionate indiferent de volumul activitatii sau de dimensiunea intreprinderii.
    b. 1.   intreprinderea de productie (industriale)
-    intreprinderile de constructii (art. 3 punctul 8) – au caracter economic, au toate actele juridice si contractele savarsite pentru realizarea lucrarilor de constructii.
-    intreprinderile de fabrici si manufactura (art. 3 punctul 9) – fabrici (activitate mecanizata) – manufacturi (activitate manuala)
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Intreprinderi de prestari servicii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSintreprinderiprestari servicii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...