Obligatiile profesionale ale comerciantilor

Incarcat la data: 12 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Comerciantul – angajat propriu nu presupune raporturi de munca fata de un angajator. Potrivit Legii 300/2004, membrii asociatiilor familiale si persoanele ce desfasoara activitati economice in mod independent sunt denumite angajati proprii. Calitatea de angajat propriu se refera la dreptul celui in cauza de a fi asigurat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, in conditiile si domeniile prevazute de legile speciale.

Comerciantul – agent permanent

Comerciantul – agent permanent este persoana fizica sau juridica care, in calitate de intermediar independent, este imputernicit in mod statornic sa negocieze si sa incheie afaceri pentru o alta persoana fizica sau juridica, in numele si pe seama acesteia.

    Calitatea de comerciant

1.Nu pot fi comercianti datorita functiei pe care o detin parlamentarii si alte persoane care detin functii publice precum magistratii si militarii.
2.Nu pot fi comercianti datorita profesiei persoanele care exercita profesiuni liberale cum ar fi avocatii, notarii si medicii.
3.Persoanele care au fost condamnate penal printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru una din faptele prevazute de lege nu mai pot exercita profesiunea de comerciant.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Obligatiile profesionale ale comerciantilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCOMERCIANTIDREPT COMERCIALNorme profesionale
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan