Operatiuni premergatoare intrunirii adunarii si exercitarii dreptului de vot

Incarcat la data: 19 Mai 2010

Autor: cristi

Pret: 80 credite

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 57 kb

Depunerea actiunilor la purtator si incheierea procesului verbal. Potrivit art. 123 alin. 1, la adunarile generale, actionarii care poseda actiuni la purtator au drept de vot numai daca le-au depus la locurile aratate prin actul constitutiv sau prin instiintarea de convocare, cu cel putin 5 zile inainte de adunare. in masura in care nu este specificat nici un loc in care actiunile trebuie depuse, s-a apreciat depunerea actiunilor se va face la sediul societatii.

Secretarul tehnic, desemnat potrivit art. 129 alin. 5, va constata, printr-un proces-verbal, depunerea la timp a actiunilor. Asadar, depunerea actiunilor se face la locul aratat, insa nu se specifica cui se predau acestea, intrucat desemnarea secretarului se face la data si ora la care a fost  convocata adunarea generala. intrebarea fireasca este cine primeste aceste actiuni la purtator? Pana la modificarile aduse prin Legea nr. 441/2006, sarcina verificarii depunerii actiunilor si a intocmirii procesului verbal revenea cenzorului, considerandu-se ca prin noua formulare a textului s-a diminuat controlul asupra societatii. Se pare ca aceasta formulare era mai potrivita, odata ce se cunosteau cenzorii si acestia intocmeau si procesul verbal prin care constatau depunerea la timp a acestora.

tinand cont de actuala formulare a textului, aceasta este cu atat mai criticabila cu cat secretarul tehnic nu poate constata depunerea acestora la timp, odata ce el este numai abia in ziua tinerii adunarii si depunerea se face cu cel mai tarziu cinci zile inaintea adunarii, astfel ca nu stim ce valoare poate avea constatarea sa. in acest context, vom considera pentru aplicabilitatea conditiilor stabilite de art. 123, ca predarea se face catre consiliul de administratie al societatii, respective al directoratului, care este un organ specializat de executie si are in atributii respectarea si punerea in aplicare a dispozitiilor legale sau statutare; aceasta solutie ni se pare cu atat mai potrivita cu cat presedintele consiliului de administratie, respectiv al directoratului este conform art. 129 alin. 1 si cel care deschide sedinta adunarii. in cazul in care convocarea sedintei este autorizata de catre instanta in baza art. 119, credem ca persoana desemnata de instanta prin  incheiere sa prezideze sedinta va fi cea care va primi actiunile la purtator.

Consideram ca societatea prin persoana responsabila sa primeasca actiunile la purtator trebuie sa emita o dovada in acest sens, continand, printre altele, datele de identificare ale depunatorului si numarul de actiuni la purtator.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Operatiuni premergatoare intrunirii adunarii si exercitarii dreptului de vot". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINTRUNIRIadunarioperatiuni activeinfiintarea unei societatiburse drept
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...