Cetatenia

Incarcat la data: 22 Martie 2012

Autor: Grigor ALEXANDRA

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: rar

Marime fisier: 8075 kb

In conditiile actuale ale globalizarii si tendintelor accentuate de integrare conmunitara a statelor, se reevalueaza conceptul clasic al suveranitatii de a fi o putere absoluta fara grade de suerioritate, fara limitare in timp, fara exceptie pentru persoane sau state, si in final fara limitari de putere si autoritate. S-a lansat sintagma suveranitatii exercitate in comun, ideea divizibilitatii suveranitatii care este favorabila functionarii unui mecanism de integrare.

Acceptarea unor termeni ca fuziunea suveranitatilor sau exercitarea in comun aacestora, este indispensabila functionarii oricarui mecanism integrationist. Fenomenele globalizarii ca extindere a comertului liber, miscarea libera a capitalului si finantelor determina asa zisa sustragere a economiei de subcontrolul politic, tot mai mult evidentiaza faptul ca statutul suveran sprijinit de trepiedul suveranitatii militare, economice si culturale, pierde posiblitatea de a echilibra situatia finanaciara.

Statele natiune devin executante pentru unele fortepe care nu le controleaza politic. Pietele financiare globale opereaza imprecis, rapid impunandu-si legile. Statutului ii ramane in plan economic financiar o singura sarcina importanta: asigurarea unui buget echilibrat pentru protejarea populatiei impotriva consecintelor nefaste ale anarhiei pietelor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cetatenia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDrept constitutionalcursuri drept
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan