Curs Drept constitutional si institutii publice

Incarcat la data: 13 Noiembrie 2009

Autor: maria make

Pret: 100 credite

Numar pagini: 117

Tip fisier: zip

Marime fisier: 206 kb

Ca disciplina de studiu, "Dreptul constitutional si institutii politice" poate parea, pentru cei neavizati, fie o materie arida, abstracta si greoaie, sau dimpotriva o disciplina foarte usor de asimilat, impresie la fel de falsa si periculoasa ca ideea  ca " toti ne pricepem la politica".


Aceasta disciplina presupune anumite nuante rezultate din notiunile si categoriile utilizate, din dinamica sa aparte, precum si din implicatiile sale politice, pe care, numai o anumita distantare, ne permite sa le putem studia, pe cat posibil, obiectiv. De aceea,  constant trebuie sa fim in garda cu privire la unele capcane in care putem cadea cu usurinta, si sa nu uitam sa ne pastram atitudinea stiintifica cu privire la institutiile juridice si politice pe care le vom studia.


Studierea, dar mai ales intelegerea, structurilor si institutiilor constitutionale, implica anumite clarificari si delimitari ale categoriilor si conceptelor cu care se opereaza, chiar daca unele, la prima vedere, ni se par foarte cunoscute.
De aceea, pe parcursul studierii materiei poate aparea impresia falsa, datorata unor concepte si expresii  cu care, in mare masura suntem familiarizati din viata cotidiana, ca am inteles si cunoastem totul in acest domeniu.
Familiarizarea insa, nu inseamna  neaparat si intelegerea  sau cunoasterea  stiintifica a acestor realitati, categorii sau expresii. De aceea primul sfat pe care il dau studentilor din primul an de studii este sa porneasca la invatarea acestei discipline prin reconsiderarea atitudinii fata de corelatia dintre limbajul comun si limbajul juridic, sa incerce receptarea continutului acestei materii printr-o abordare stiintifica si bazat  pe un studiu individual temeinic.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Drept constitutional si institutii publice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Comentarii

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan