Curs Institutii politice

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: ada adriana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

In societatea moderna partidele politice s- au impus ca incontestabil necesare. Procesul aparitiei lor fiind in stransa legatura cu ideea de parlamentalism si cu notiunea de reprezentare in viata publica.In categoria drepturilor vom regasi ca fiind la baza constitutirii partidelor politice libertatea de asociere.


In societate se intalnesc doua mari categorii de asociatii cu vocatie de reprezenatare: in prima regasim partidele politice create in baza dreptului de asociere ca drept cetatenesc; in a doua categorie intalnim asociatiile, fundatiile, societatile, regiile, create pe baze contractuale.Exista in legislatia romana si o categorie de asociatii pe care legea electorala a simtit nevoia sa o particularizeze si astfel se arata ca organizatiile minoritatilor nationale se considera similare formatiunilor politice, daca propun liste de candidati in alegeri din partea minoritatilor respective.Definitie.


Partidele politice sunt asociatii libere ale cetatenilor prin care se urmareste in baza unei platforme program definirea si exprimarea vointei politice a cetatenilor si care isi exprima deschis si foarte clar, vointa de-a guverna, vocatia si aptitudinea guvernarii.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Institutii politice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSinstitutii politice
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...