Curs Norma juridica

Incarcat la data: 15 Decembrie 2009

Autor: anton anca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Cuvantul norma desemneaza in general o regula de conduita pe care oamenii trebuie sa o aiba in relatiile dintre ei sau in relatiile lor cu natura.
Normele care se adreseaza conduitei oamenilor in raporturile dintre ei sunt denumite norme sociale.
Normele sociale dupa care oamenii isi desfasoara activitatea in societate sunt de mai multe feluri : norme morale, politice, juridice, religioase, cu caracter de obicei etc.
Normele juridice nu sunt decat - o varietate a normelor sociale care se deosebesc de acestea din urma prin carcterul lor imperativ.
Defini\ie : Norma juridica reprezinta o regula de conduita, generala, impersonala si obligatorie, expresie a vointei de stat, ce poate fi indeplinita la nevoie prin forta de constrangere a statului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Norma juridica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDrept constitutionalnorma juridicaconduita
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan