Drept constitutional vol. 1

Incarcat la data: 06 Februarie 2010

Autor: virgil

Pret: 100 credite

Numar pagini: 483

Tip fisier: zip

Marime fisier: 809 kb

1.1. Scurt istoric. Importanta, delimitari conceptuale

Este astazi un fapt recunoscut ca, inca din timpurile cele mai vechi, dreptul comparat a constituit un obiect de preocupare si de studiu. Elaborând diverse legi si reglementari, popoarele au tinut seama de multe ori de modul in care erau reglementate anumite probleme in tarile vecine. insasi Legea celor 12 table, potrivit jurisconsultilor romani, a fost inspirata in buna masura de prevederile legislatiei ateniene a lui Solon. De altfel, la romani jus gentium fusese alcatuit tocmai ca un rezultat al compararii diferitelor sisteme de drept straine.

O importanta prevedere a dreptului bizantin, "Novela 89", care reglementa situatia copiilor naturali, consacra un regim ameliorat in favoarea acestora, tocmai sub influenta legislatiilor existente in Siria si Fenicia .
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept constitutional vol. 1". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDrept constitutional
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan