Drept constitutional vol. 2

Incarcat la data: 06 Februarie 2010

Autor: virgil

Pret: 100 credite

Numar pagini: 392

Tip fisier: zip

Marime fisier: 677 kb

3.7. ALTE REGIMURI PARLAMENTARE
3.7.1. DANEMARCA
3.7.1.1. Date istorice

Pe teritoriul Danemarcei de astazi, locuit initial de popoare germanice, s-au asezat in decursul timpului triburile daneze, care au intemeiat un stat ce in perioada lui Knud cel Mare (1019-1035) aveau sa capete o mare extindere, incluzand in hotarele sale atat Norvegia, cat si Anglia si Scotia .

Danemarca s-a manifestat ca o prezenta puternica in zona nordica a Europei, dominand intreaga zona baltica in timpul lui Valdemar I, Canut al VI-lea si Valdemar al II-lea.

Danemarca, Norvegia si Suedia au ramas unite pana in 1297. Prima care s-a desprins din uniune a fost Suedia, a carei independenta a fost recunoscuta in 1523. Incercarile Danemarcei de a recupera Suedia s-au soldat cu un esec militar. in secolul XII danezii se crestineaza, iar in secolul XVI in Danemarca se raspandeste religia reformata.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept constitutional vol. 2". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDrept constitutionalconstitutie