Drept constitutional

Incarcat la data: 06 Iunie 2011

Autor: Manea Dorin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 69

Tip fisier: zip

Marime fisier: 722483 kb

Prezentarea disciplinei de studiu si a metodei de lucru


Analiza fenomenelor si institutiilor legate de puterea de stat, specifice dreptului constitutional, se realizeaza traditional in sistemul de invatamant superior din tara noastra atat in cadrul facultatilor cu profil juridic, cat si politic sau de filozofie.

 

Perspectiva de ordin juridic poate si trebuie sa complineasca in mod armonios o abordare de tip analitic filozofic a conceptelor si rationamentelor intrinseci fenomenului de putere. Exigentele juristului sunt insa diferite de cele ale politologului sau ale filozofului, pentru ca si metoda utilizata de fiecare pentru analizarea aceluiasi fenomen sau concept este diferita.


Pe langa oferirea un suport concret, de tip didactic pentru pregatirea studentilor, lucrarea de fata isi propune si sa faca unele precizari cu caracter metodologic, considerate utile mai ales in contextul unui invatamant desfasurat la distanta. Ea reprezinta, in egala masura, rezultatul cristalizarii pe parcursul timpului a unor constante relevate in noianul intrebarilor puse de studenti la fiecare inceput de an universitar si doreste sa aduca raspunsurile necesare si adecvate. in mod special, scopul sau este acela de a familiariza studentii anului intai cu exigentele universitare si de a le pune la indemana un instrument de lucru atat de necesar la inceput de drum.

 

a) Bibliografia
In vederea unei cat mai temeinice pregatiri la dispozitia studentilor se afla un extrem de bogat material bibliografic. Ar fi de dorit ca studentii sa reuseasca sa indeparteze cat mai rapid unele "idei de gata" ce se pot dovedi periculoase pe termen lung. Astfel, de pilda, profesorii nu solicita "invatarea pe de rost" a cursului sau manualului universitar pe care l-au redactat, iar studierea si a altor lucrari de specialitate, departe de a fi interzisa, este calduros recomandata.

 


O lista bibliografica exhaustiva, fie si numai pentru singura disciplina a dreptului constitutional, ar fi imposibil de alcatuit. De aceea ne vom multumi sa mentionam la sfarsitul acestei introduceri doar cateva din cele mai importante lucrari de specialitate publicate recent la noi in tara sau in strainatate (manuale sau tratate universitare), fiind de la sine inteles ca lectura oricarei carti de calitate nu poate fi decat o placere intelectuala si un plus de informatie. Reactualizarea periodica a acestei (modeste) bibliografii ar putea constitui una din preocuparile oricarui student.

 

Aceasta si in vederea constituirii propriei biblioteci juridice. Alegerea cartilor nu trebuie lasata la voia intamplarii. Daca manualul universitar recomandat este de regula cel al profesorului care tine si prelegerile (fie si numai din
ratiuni de ordin pur pedagogic, lesne de inteles si care nu mai au nevoie de alte comentarii) celelalte carti pe care studentul le achizitioneaza trebuie alese cu multa atentie. Nici sfatul librarului, nici cel al studentilor din anii mai mari nu ar trebui sa prevaleze alegerii pe care fiecare o face in functie de necesitatile sale proprii, de nevoia resimtita pentru un plus de informatie intr-un anumit domeniu sau in functie de gradul de satisfactie intelectuala sperat a fi gasit in paginile unei carti.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept constitutional". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTANALIZADrept constitutional
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan