Institutii politice - statul

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: ada adriana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

In general statul este considerat ca o forma de organizare sociala care isi apara membri de pericolele din exterior si interior si asigura cetatenilor sai siguranta . Termenul de stat provine din latinescul status care initial insemna starea unui lucru iar in sens juridic se refera la situatia unei persoane care face parte dintr o colectivitate organizata , adica dintr- o comunitate cu drepturi si obligatii.


Actualul sens al notiuni de stat a fost utilizat pt prima data de Nicolo Machiabeli in sec 14 prin care acesta desemna starea unei colectivitati guvernate de o putere publica .


Din punct de vedere juridic general , conceptul de stat include cele trei elemente si anume: teritoriu populatia si suveranitatea, aceasta din urma privita ca o putere publica.  In sens juridic restrans din punct de vedere al dr const , conceptul de stat desemneaza forma organizata a puterii.Dreptul constitutional analizeaza statul ca pe o entitate juridica distincta stabila si permanenta diferita de persoanele care o compun. Deasemenea statul este considerat o persoana morala publica in sensul de centru organizat de interese legitime si juridic protejate.


Ca persoana juridica statul este titular de dr si obligatii ; daca privim statul ca o putere organizata in cadrul unei colectivitatii umane ai caror indivizii au sentimentul apartenentei la o colectivitate cu interese comune si care urmaresc atingerea unei stari de bine general , primele care corespund acestor caracteristici au fost polis -urile grecesti.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Institutii politice - statul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTinstitutii politice
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...