Teoria Constitutiei

Incarcat la data: 18 Februarie 2010

Autor: Saftescu Ana Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Notiunea de regim constitutional
- Experienta istorica dovedeste ca fiecare stat isi stabileste modul de organizare si exercitare a puterii in constitutie, atat guvernantii cat si cei guvernati vazand in acest act politico-juridic Legea fundamentala a tarii, Legea suprema, Pactul fundamental. Potrivit teoriei clasice a dreptului constitutional, orice stat are in mod necesar o constitutie. Nu intereseaza, din acest punct de vedere, daca constitutia se prezinta ca un ansamblu de traditii sau practici cutumiare sau ca un document (ca un inscris) adoptat potrivit unei proceduri speciale.


- Dintr-o perspectiva istorica se poate spune ca fiecare stat a avut o constitutie in sens material, cu alte cuvinte, un ansamblu de cutume constitutionale care stabileau, printre altele, modul de exercitare a puterii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Teoria Constitutiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSDrept constitutional
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan