CURS 4 DREPT COMUNITAR

Incarcat la data: 17 Aprilie 2008

Autor: maria cantemir

Conceptul de intreprindere nu este definit in tratat, drept urmare jurisprudenta curtii si tribunalul penal international ne permite sa concluzionam ca termenul trebuie interpretat in sens larg, desemnand orice entitate alcatuita din resurse fizice si umane angajata in activitati economice, indiferent de statutul sau legal si de modul in care este finantata.


Aceasta poate imbraca forma societatilor cu raspundere limitata, a asociatiilor de comercianti, a cooperativelor agricole, a comerciantilor persoane fizice. O filiala a unei intreprinderi sau companii poate raspunde singura pentru incalcarea regulilor comunitare ale concurentei. Un acord intre o filiala si compania mama, precum si un acord intre doua companii aflate in subordinea unei a treia societati nu intra sub incidenta articolului 81 daca filialele nu au libertatea de a actiona pe piata.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS 4 DREPT COMUNITAR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSdrept comunitar