Curs Dreptul European al Concurentei

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

5 (1 review)

In sens generic prin concurenta sau competitie se intelege o intrecere intre cel putin 2 persoane fizice sau juridice, care trebuie sa desfasoare activitatii similare si sa aiba acelasi tel comun. Regulile impuse si acceptate in viata normala sau de toate zilele sunt transferate si in domeniul comercial/economic.


Concurenta in sens comercial si economic inseamna lupta dusa atat pe plan intern, cat si international, intre agentii economici pe de-o parte, intre acestia si comercianti sau numai intre comercianti in scopul realizari de profituri cat mai mari, ca urmare acaparari unor segmente tot mai largi de piata si in consecinta a sporiri volumului de afaceri. 

Elemente ce rezulta din definitie:
-    trebuie sa existe o confruntare intre subiectii care desfasoara activitati economice sau de comert;
-    intre acesti subiectii trebuie sa existe o tendinta comuna - obtinerea unor beneficii cat mai mari;
-    intre acestia trebuie sa existe o adversitate;
-    fiecare dintre operatori de pe piata trebuie sa urmareasca acapararea unor segmente cat mai mari de pe piata si implicit a clientelei.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Dreptul European al Concurentei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSDrept economic
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan