Drept economic - Societati comerciale

Incarcat la data: 18 Februarie 2010

Autor: tomita alexandra

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Administrarea societatilor comerciale este reglementata de L.311990 cu modificarile ulterioare prin L.4412006. Administrarea societatilor comerciale variaza in functie de forma societatii. Forma de administrare intre societatea in nume colectiv, societatea in comandita simpla,societatea cu raspundere limitata si societatate in comandita pe actiuni nu variaza foarte mult, cele mai importante modificare si cele mai variate forme de administrare intalnim la societatile pe actiuni,indeosebi la societatile pe actiuni cotate. Administrarea societatilor pe actiuni cunoaste 2 sisteme de administrare, un sistem monist si un sistem dualist.


Sistemul monist este alcatuit din consiliu de administratie si directorii societatii, pe cand sistemul dualist este alcatuit din directorat si consiliu de supraveghere, acest sistem de administrare in legislatia noastra ramanand optional la latitudinea asociatilor.
Sistemul monist: Societatea va fi administrata de unul sau mai multi administratori, urmand doar ca numarul acestora sa fie intotdeauna impar, acestia formand un consiliu de administratie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept economic - Societati comerciale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSDrept economic
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan