DREPT ECONOMIC

Incarcat la data: 19 Octombrie 2009

Autor: Rosu Eva Rodica

Pret: 100 credite

1 (1 review)

Asupra relatiilor sociale, a conduitei oamenilor actioneaza o mare varietate de norme, in cele mai variate forme si modalitati. Societatea umana este cladita si functioneaza conform unor principii si norme izvorate din necesitate existentei sociale.


Actiunea dreptului asupra relatiilor sociale are loc in cadrul unui sistem de reglementare compus dintr-o multitudine de norme sociale si se realizeaza concomitent printr-o implinire si interactiune a diferitelor categorii de norme. Pentru o mai precisa delimitare si intelegere a reglementarii juridice a relatiilor sociale este necesara cunoasterea, fie si mai generala a actiunii si a altor norme, a reglementarilor de natura extrajuridica.


Cuvantul "norma" semnifica o categorie generala folosita de diferite stiinte, inclusiv stiintele juridice, economice, politice, sociologice. Distinctia dintre "norme sociale" si "norma tehnice" consta in aceea ca normele sociale privesc raporturile dintre oameni si sunt o creatie a acestora, o expresie de vointa a oamenilor, in timp ce normele tehnice au in vedere comportamentul uman fata de natura, exprimat in legile naturale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "DREPT ECONOMIC". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSECONOMIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan