ECONOMIA DE PIATA CONTEMPORANA; CARACTERISTICI SI TIPURI ALE ACESTEIA

Incarcat la data: 07 Aprilie 2008

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

4,3 (3 review-uri)

Pornind de la modul concret in care sunt fundamentate si adoptate deciziile, in economia contemporana intalnim doua sisteme economice de organizare si functionare a economiei de schimb:
a) sistemul economiei de piata;   
b) sistemul economiei de comanda (centralizate).


Departajarea intre aceste doua mari sisteme se realizeaza luandu-se in considerare urmatoarele criterii: gradul de libertate a agentilor economici si caracteristicile mecanismului de reglare. In economia de piata, rolul hotarator in fundamentarea si luarea deciziilor il au agentii economici individuali.
Modelul teoretic al economiei de piata a fost elaborat pe baza unor premise economice si social-politice care statueaza proprietatea ca fiind sacra, inviolabila si garantata, precum si primordialitatea intereselor personale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "ECONOMIA DE PIATA CONTEMPORANA; CARACTERISTICI SI TIPURI ALE ACESTEIA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECONOMIEDrept economic
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...