Rolul managerului in cadrul activitatilor manageriale

Incarcat la data: 21 Ianuarie 2012

Autor: Stirbu Eduard

Pret: Gratuit

Numar pagini: 40

Tip fisier: zip

Marime fisier: 67143 kb

3 (1 review)

Capitolul 1: Managerul - factor primordial al organizatiei si al societatii
Definirea managerilor


Managerul reprezinta in societatea secolului 21 un personaj cheie de care depinde bunastarea oamenilor din jurul sau, viitorul organizatiei si mai ales gestionarea eficienta a resurselor de care dispune societatea.

 

Viitorul civilizatiei umane il reprezinta cunostintele, de aceea firma bazata pe cunostinte devine suportul unui manager bine informat, capabil sa ia cea mai buna decizie in contextul schimbarilor din ce in ce mai dinamice si mai rapide ale mediului ambiant.


Managerul este persoana care, in virtutea sarcinilor, competentelor si responsabilitatilor circumscrise postului ocupat, exercita procese de management, deci adopta decizii si initiaza actiuni prin care influenteaza comportamentul decizional si operational al altor persoane.


In ipostaza de manager se poate afla o persoana, cazul cel frecvent sau un grup de persoane in situatia organismelor participative de management sau a grupurilor de  manageri constituite ad- hoc pentru solutionarea decizionala si operationala a unei sau unor probleme.
 

In postura managerului se afla nu numai cel care conduce firma ( managerul general), ci si alte persoane situate pe niveluri ierarhice superioare sau inferioare pozitiei ocupate de managerul general. Printre acestia putem aminti:
1.    Adunarea generala a actionarilor
2.    Consiliul de administratie
3.    Administratorul unic
4.    Managerul general
5.    Managerii executivi( economic, comercial etc.)
6.    Sefi de compartimente functionale si operationale, inclusiv maistri
 

Organismelor participative de management, precum adunarea generala a actionarilor sau consiliul de administratie le revin in comparatie cu administratorul unic sau managerul general, sarcini, competente si responsabilitati suplimentare, referitoare la previziunea, organizarea, coordonarea, antrenarea, controlul necesare pentru buna desfasurare a proceselor de management din cadrul organizatiei.

 

De asemenea trebuie sa mentionam ca organismele participative de management stabilesc managerul general sau administratorul unic si contribuie la o mai buna fundamentare a deciziilor, dar si la cresterea rationalitatii si eficacitatii procesului decizional. Dialogul permanent si conlucrarea managerului general cu organismele participative de management vor determina cresterea competitivitatii si a valorii nou create ale firmei.
 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rolul managerului in cadrul activitatilor manageriale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTMANAGERActionari
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...