Curs Drept Penal Special. FALSUL IN INSCRISURI

Incarcat la data: 12 Martie 2007

Autor: Diaconescu Valentin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Obiectul juridic special: consta in relatile sociale privitoare la increderea publica (fides publica) in autenticitatea inscrisurilor oficiale. Obiectul material: inscrisul oficial care este supus falsificarii.


Conforma art.52 alin (2) Codul Penal:
1)    orice inscris care emana de la o unitate prevazuta in art. 145
2)    orice inscris care apartine unei asemenea unitatii
3)    orice inscris care este inregistrat la o asemenea unitate


Constituie obiect material: inscrisurile originale, duplicatul si copiile legalizate sau certificate.
Sunt asimilate inscrisurilor oficiale urmatoarele: biletele, tichetele si orice alte imprimate producatoare de consecinte juridice.
Actele falsificate trebuie sa fie apte a produce consecinte juridice -› actul este apt sa dea nastere, sa modifice sau sa stinga raporturi juridice, este apt sa creeze drepturi si obligatii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Drept Penal Special. FALSUL IN INSCRISURI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs dreptcurs drept penal
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...