Curs Penal Special. TALHARIA ASPECTE PROCESUALE SI CRIMINOLOGICE

Incarcat la data: 24 Aprilie 2007

Autor: cornel sandulescu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

1. Aspecte procesuale privitoare la competenta
Infractiunea de talharie se urmareste si se judeca potrivit regulilor de procedura penala obisnuita. Actiunea penala se pune in miscare din oficiu. Chiar si atunci cand in continutul complex al talhariei ar intra un furt care se urmareste la plangerea prealabila a persoanei vatamate (art. 210 Cod Penal), urmarirea penala se face din oficiu, fiindca talharia este o infractiune complexa, unica, cu un grad de pericol ridicat.


2. Competenta organului de urmarire penala

Competenta de a efectua urmarirea penala in cazul infractiunii de talharie comisa in conditiile art. 211, alin.l, 2 si 2^1 Cod Penal apartine organului de cercetare penala al politiei (art. 207 - Cod de Procedura Penala).
Urmarirea penala in cazul comiterii infractiunii de talharie prevazuta de art.211, alin 3 - Cod penal se efectueaza, in mod obligatoriu, de catre procuror (art.209 Cod de Procedura Penala), asa cum a fost modificat prin Legea 140/1996 - privind modificarea si completarea Codului de Procedura Penala, cand talharia "a produs" consecinte deosebit de grave sau a avut ca urmare moartea victimei.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Penal Special. TALHARIA ASPECTE PROCESUALE SI CRIMINOLOGICE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs dreptcurs formator
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...