Curs Penal Special. TALHARIA: FORME, MODALITATI, SANCTIUNI

Incarcat la data: 24 Aprilie 2007

Autor: luminita carol

Pret: 80 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Intre formele si modalitatile infractiunii de talharie si sanctiunile acestei infractiuni exista o stransa si fireasca corelatie. In complexul ei, talharia este o infractiune de comisiune.


Desfasurarea activitatii prin care ea este realizata poate parcurge toate fazele unei infractiuni: faza actelor premergatoare, a actelor de executare, a consumarii si, eventual, a epuizarii. Actele preparatorii privitoare fie la actiunea principala (furt) - de exemplu: asigurarea mijloacelor pentru a se afla la timp la locul unde se va comite furtul, starea la panda fie la o actiune adiacenta (intrebuintarea de violente, amenintari, etc.), de exemplu: procurarea de arme, de narcotice, de bani pentru imobilizare - nu sunt incriminate de lege si nu constituie o forma pedepsibila a infractiunii de talharie.


In cazul in care s-a trecut insa la acte de executare, actele preparatorii, in masura in care vor contribui la comiterea infractiunii de talharie, se vor ingloba in activitatea infractionala cand vor fi fost executate de alti participanti decat autorul.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Penal Special. TALHARIA: FORME, MODALITATI, SANCTIUNI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs dreptcurs formator
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...