Curs Penal Special. TALHARIA PRECEDENTE LEGISLATIVE

Incarcat la data: 24 Aprilie 2007

Autor: maria cantemir

Pret: 80 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Vechile noastre legiuiri penale, incepand cu pravilele lui Vasile Lupu (Cartea pentru invataturi, din 1646) si Matei Basarab (indreptarea legii, din 1652) si sfarsind cu condicele penale ale lui Alexandru Sturza (din 1826) in Moldova si a lui Barbu stirbei (din 1850) in Muntenia, contineau dispozitii cu privire la infractiunile patrimoniale.


Codul Penal Roman din 1864, copiat aproape in intregime dupa Codul Penal Francez, continea in capitolul privitor la "Crime si delicte contra proprietatilor" dispozitii inspirate, in marea majoritate, din Codul Penal Prusian (art.306-380). In Codul Penal de la 1864, in grupul infractiunilor contra proprietatii erau incluse si unele infractiuni care aveau numai indirect legatura cu ocrotirea avutului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Penal Special. TALHARIA PRECEDENTE LEGISLATIVE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs dreptcurs drept comercial
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan