Curs Drept penal - Partea Generala

Incarcat la data: 15 Decembrie 2009

Autor: Sandra Romanescu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 50

Tip fisier: zip

Marime fisier: 77 kb

Dreptul penal ca ramura de drept: CEDO – dreptului penal ii revine misiunea apararii valorilor morale ale vietii in societate; reprezinta o ramura de drept complexa – termenul de drept penal este folosit pentru a defini ramura de drept (ca un sistem al normelor juridice penale care reglementeaza relatiile de aparare sociala), dar si pentru a defini stiinta dreptului penal (acel ansamblu de idei, teorii, conceptii cu privire la dreptul penal); rezulta ca dreptul penal ca ramura de drept = obiectul de studiu al dreptului penal ca stiinta; termenul de “drept penal” din latinescul “poena” (pedeapsa), cu alte cuvinte sanctiunea aplicabila pentru fapta interzisa; caracterul dreptului penal – de aparare a valorilor sociale.

DREPTUL PENAL = sistemul normelor juridice care reglementeaza relatiile de aparare sociala prin interzicerea ca infractiuni, sub sanctiuni specifice denumite pedepse, a faptelor periculoase pentru societate in scopul apararii valorilor sociale, fie prin prevenirea infractiunilor, fie prin aplicarea sanctiunilor acelora care savarsesc infractiuni.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Drept penal - Partea Generala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs dreptdrept penalparte generalaburse de valoriburse drept
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan