Curs drept penal

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: florin becheanu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 166

Tip fisier: zip

Marime fisier: 173 kb

Art. 17 – Infractiunea este fapta care prezinta pericol social, savarsita cu vinovatie si prevazuta de legea penala. Infractiunea este singurul temei al raspunderii penale.

Infractiunea este o fapta a omului, ilicita, avand un grad de pericol social mai mare decat alte actiuni ilicite raportat la urmarile produse si sanctiunile aplicabile si specifice numai infractiunilor. Incalcarea unei reguli de conduita cu caracter imperativ prin savarsirea unei infractiuni, atrage dupa sine raspunderea penala prin aplicarea unor sanctiuni specifice numai dreptului penal.


Definirea infractiunii in acest articol prezinta valoare prin cuprinderea trasaturilor esentiale tuturor infractiunilor ce ajuta practic organele competente la stabilirea savarsirii unei infractiuni si, in acelasi timp, separa ilicitul penal de cel extrapenal, constituind o norma de drept de aplicare generala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs drept penal". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTdrept penal
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...