Drept procesual penal - drepturile si obligatiile aparatorului

Incarcat la data: 22 Februarie 2010

Autor: Dan Alina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

In cursul urmaririi penale invinuitul sau inculpatul are dreptul sa fie asistat de aparator la efectuarea oricarui act de urmarire penala care implica audierea sau prezenta acestuia. Lipsa aparatorului nu impiedica efectuarea actului de urmarire penala daca exista dovada ca aparatorul a fost instiintat de data si ora efectuarii actului. Incunostiintarea se face prin notificare telefonica, fax, Internet sau alte asemenea mijloace in care scopul e sa se incheie un proces-verbal.

Cand aparatorul este prezent la efectuarea unui act de urmarire penala se face mentiune despre aceasta, iar actul este semnat de aparator. Persoana retinuta sau arestata are dreptul sa i-a contact cu aparatorul asigurandu-i-se confidentialitatea convorbirilor. Aparatorul are dreptul de a se plange potrivit dispozitiilor art. 172/C.Proc.Pen. daca cererile sale nu au fost acceptate.

Asistenta juridica
Prin asistenta juridica se intelege sprijinul pe care aparatorii il dau partilor in cadrul procesului penal prin lamuririle, sfaturile si interventiile lor ca specialisti in domeniul dreptului. Asistenta juridica este acordata numai de avocati, motiv pentru care in literatura juridica aceasta mai este denumita si aparare tehnica. In lumina reglementarilor in vigoare asistenta juridica poate fi facultativa si obligatorie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept procesual penal - drepturile si obligatiile aparatorului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDREPTURIdrept penaldrept procesual penalaparator
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...