Drept procesual penal - participantii in procesul penal

Incarcat la data: 22 Februarie 2010

Autor: Dan Alina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Procesul penal reprezinta  o categorie complexa, o activitate a carei realizare implica interventia unor persoane obligate sau interesate sa participe in vederea rezolvarii conflictului nascut ca urmare a savarsirii unei infractiunii. Persoanele care coopereaza in cadrul procesului penal in vederea atingerii scopului acestuia poarta denumirea de participanti.

In timp ce prin participanti in dreptul penal intelegem numai persoanele fizice care au conlucrat la savarsirea unei infractiuni, prin participanti in dreptul procesual penal intelegem organele si persoanele chemate sa contribuie la desfasurarea procesului penal.

In procesul penal succesorii pot interveni numai in latura civila a cauzei, stiut fiind ca raspunderea este personala. Daca in cursul procesului penal intervine decesul inculpatului procesul penal se va stinge intrucat locul acestuia nu poate fi preluat de nici un alt participant. In exercitarea actiunii civile in cadrul procesului penal pot interveni persoane fizice sau juridice. Potrivit art. 21 C.Proc.Pen., actiunea civila ramane in competenta instantei penale in caz de deces al uneia din parti, introducandu-se in cauza mostenitorii acestuia. In caz de reorganizare a persoanelor juridice in cauza se introduc succesorii in drepturi, iar in caz de desfiintare se introduc in cauza lichidatorii. Succesorii sunt parti in procesul penal si nu substituiti procesuali intrucat ei isi valorifica propriile drepturi. cand prezenta acestuia este obligatorie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept procesual penal - participantii in procesul penal". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PARTICIPANTIdrept procesual penalprocesul penal
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...