Aparitia dreptului

Incarcat la data: 07 Aprilie 2013

Autor: Razvaneanu Ioana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Aparitia dreptului se leaga de aparitia primelor reguli obisnuielnice (cutumiare)  care s-au impus in comunitatile umane primitive. Orice comunitate sociala are nevoie de o anumita ordine pentru a exista si a evolua.

Relatiile sociale gentilice si tribal erau reglemtate de reguli cutumiare, morale, religioase, formate printr-o experienta indelungata si devenite obligatorii prin respectarea repetitive si ca o necessitate pentru traiul in comun.

Dezvoltarea societatii, sedentarizarea populatiei, stratificarea sociala, diviziunea muncii au determinat aparitia unor categorii socio-profesionale insarcinate cu mentinerea ordinii sociale , cu perceperea taxelor, cu apararea teritoriului. Treptat aceste categorii au devenit aparatul de stat, insarcinat cu aplicarea legilor si astfel s-a nascut dreptul si statul.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aparitia dreptului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTcursuri dreptaparitia dreptului
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...