Curs Drept international privat

Incarcat la data: 23 Ianuarie 2013

Autor: turliucmihai

Pret: Gratuit

Numar pagini: 40

Tip fisier: zip

Marime fisier: 59 kb

In decursul timpului, dreptul international privat a devenit tot mai atractiv, motivat de extinderea continua a domeniului sau, prin expunerea sa la noile cerinte ale societatii si datorita cercetarii continue in acest domeniu, care a condus la noi abordari teoretice si metodologice.

Dreptul international privat este ramura de drept alcatuita din normele juridice care reglementeaza relatiile sociale cu element de extraneitate, stabilite intre pesoane fizice si/sau juridice, ca subiecte de drept privat, indicând legea aplicabila.

Aparitia si dezvoltarea dreptului international privat este legata de perioada feudalismului si, ulterior, a capitalismului. Astfel, aparitia dreptului international privat este plasata in perioada sec. XIII-XV, in orasele-cetate bogate din nordul Italiei (Pisa, Milano, Parma, Florenta) in care se incheiau tranzactii comerciale, fiind pendente de dezvoltarea economica a societatii.

Cristalizarea dreptului international privat s-a realizat in contextul mutatiilor determinate de cele doua razboaie mondiale, dezvoltarea acestei ramuri de drept autonome fiind evidenta, la nivelul statelor ce alcatuiesc U.E., odata cu reglementarea uneia dintre cele patru libertati ce dau foma pietei unice europene, in speta libertatea de miscare a persoanelor.

In prezent, globalizarea isi pune amprenta pe dreptul international privat, tendinta actuala a acestuia fiind de  armonizare completa pâna la unificarea acestuia.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Drept international privat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs dreptdrept international privat