Curs Dreptul transporturilor

Incarcat la data: 09 Ianuarie 2013

Autor: mihaela maria grecu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 129

Tip fisier: zip

Marime fisier: 661 kb

Desfasurarea ritmica a activitatii economice, accelerarea circulatiei marfurilor si imbunatatirea calitativa a intregii activitati economico-sociale determina in mod logic sporirea rolului transporturilor, dezvoltarea si optimizarea lor, cresterea gradului de folosire a mijloacelor de transport si extinderea tehnologiilor moderne in aceasta importanta ramura a economiei nationale.

Cu cat este mai ridicat nivelul transporturilor, cu atat economia nationala va progresa mai rapid, datorita faptului ca transportul contribuie la reducerea ciclului de productie, la cresterea volumului acesteia, la stabilirea si sustinerea legaturilor de productie intre producator si beneficiar.

Nivelul de viata materiala si sociala al unei tari este influentat de gradul de dezvoltare al transporturilor. In acest sens, scriitorul Rudyard Kipling spunea, intr-o maniera metaforica, ca „o civilizatie este un drum”. In literatura franceza de specialitate, s-a afirmat ca „transportul constituie, deopotriva, modelul si reflectarea unei societati”.

Notiunea activitatii de transport

Transportul este acea activitate economica prin intermediul careia se realizeaza deplasarea in spatiu a bunurilor si persoanelor in vederea satisfacerii nevoilor materiale si spirituale ale societatii omenesti.

Din definitia data, rezulta ca transporturile constituie una din componentele principale ale vietii social-economice. Ele continua si finalizeaza procesul de productie al bunurilor materiale, deplasandu-le in scopuri productive sau de consum. Avand aceasta finalitate, activitatea de transport a fost considerata a patra ramura de sine statatoare a productiei materiale.

In acest sens, Karl Marx, referindu-se la transporturi, preciza ca, in afara de industria extractiva, de agricultura si de industria prelucratoare, mai exista si a patra sfera a productiei materiale, si anume: industria transporturilor, indiferent ca este vorba despre transportul de marfuri sau de oameni.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Dreptul transporturilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs dreptdreptul transporturilor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan