Curs Introducere in istoria dreptului

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2009

Autor: anghel livia

Pret: 80 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 202 kb

1.Introducere
Fenomenul juridic constituie obiectul de studiu al unor discipline juridice clasice, corespunzatoare ramurilor dreptului. Desi Introducere in istoria dreptului nu se incadreaza intr-una dintre aceste ramuri, ea inzestreaza pe viitorul specialist din domeniul dreptului cu elementele de cultura fara de care nici o profesie nu este desavarsita. Aceasta disciplina ofera intelegerea dinamicii institutiilor politico-juridice romanesti in evolutia lor istorica, pana la a deveni temeiul dreptului actual.


2.Scopul cursului
Cursul isi propune sa ofere studentilor datele esentiale despre evolutia structurilor juridice pe teritoriul Romaniei in conexiune cu realitatile economice, sociale si politice din diferitele etape ale istoriei poporului si statului roman.
Familiarizarea studentului din primul an de studii cu institutiile, normele si conceptiile juridice de la antichitate la contemporaneitate, examinarea izvoarelor, doctrinelor si jurisprudentei fiecarei epoci, sunt menite sa contribuie la intelegerea si insusirea temeinica a celorlalte ramuri si discipline ale Dreptului : public, privat, constitutional, civil, penal, administrativ, comercial etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Introducere in istoria dreptului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs dreptcurs drept comercial