Drept administrativ

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2012

Autor: andrei andrei

Pret: 80 credite

Numar pagini: 302

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2827339 kb

PARTEA I
Introducere in dreptul administrativ


CAPITOLUL I
Conceptul de administratie publica
Sectiunea I
Consideratii generale privind administratia


Etimologic, termenul administratie deriva din latinescul administer (ad = la, minister = servitor, slujbas). Prin urmare administer ar avea semnificatia de executant, slujitor1.

 

Doctrina franceza a interpretat sensul verbului administer de la a administra, a conduce pana la a gospodari asociindu-l pe un ministru cu un gospodar, cu un servitor.

 

Conceptul “administratie” a fost interpretat in dictionarul politic roman cu toate semnificatiile, printre care: “perioada in care o persoana executiva indeplineste o functie in stat”, “stiinta si arta conducerii afacerilor politice sau private in mod eficient”, “ansamblul de activitati care permite mentinerea ordinii publice si satisfacerea unor nevoi de ordin general”, “actiune de aplicare a politicilor unui guvern”, “ansamblul al institutiilor ce asigura indeplinirea functiilor statului in baza prevederilor Constitutiei”, “aparat de stat a carui organizare este dependenta de regimul politic existent intr-o tara dar care in acelasi timp se separa de politic pentru a exercita propriile sale functii: aplicarea legilor, pastrarea ordinii publice, prestarea de servicii pentru populatie, realizarea raporturilor directe ale puterii cu cetatenii2.

 

Se constata asadar ca diversele semnificatii atribuite “adminis-tratiei” au avut la baza tocmai evolutia categoriilor care derivau din acest concept prin asocierea la el a altor termeni, precum: “publica”, “de stat” sau punerea sub semnul identitatii a administratiei cu activitatea executiva ori administrativa.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept administrativ". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTAdministratie PublicaDREPT ADMINISTRATIV
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan