Drept civil

Incarcat la data: 09 Ianuarie 2012

Autor: cipriana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29143 kb

Sinteze
Drept civil – Partea generala
Capitolul I – Definitia, rolul, principiile si delimitarea dreptului civil

 

1. Definitia si obiectul dreptului civil.

 

• Definitie: Dreptul civil este acea ramura a dreptului privat care reglementeaza raporturile patrimoniale si nepatrimoniale stabilite intre persoanele fizice si persoanele juridice situate pe pozitie de egalitate juridica.
• Obiectul dreptului civil : raporturi patrimoniale si raporturi nepatrimoniale ce se stabilesc intre persoane fizice si persoane juridice.

 

Raporturile patrimoniale: Sunt acele raporturi sociale care au un continut economic. Dreptul civil reglementand raporturile reale si raporturile obligationale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept civil". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDREPT CIVILraporturi