Drept comunitar

Incarcat la data: 04 Aprilie 2012

Autor: adina coseru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 103 kb

Curtea de Justitie a Comunitatilor a stabilit o ordonare logica a sistemului izvoarelor dreptului comunitar in functie de baza juridica a adoptarii lor si de relatia dintre ele.


Astfel sunt enumerate urmatoarele izvoare: tratatele constitutive si cele subsecvente (dreptul primar), acordurile internationale incheiate de CE, dreptul comunitar derivat si sursele complementare. Dreptul comunitar primar cuprinde tratatele constitutive ale comunitatilor si tratele de modificare a acestora:

- Tratatul de constituire a Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului (CECA) – 18 aprilie 1951;
- Tratatul de constituire a Comunitatii Economice Europene (CEE) – intrat in vigoare la 1 ianuarie 1958;
- Tratatul de constituire a Comunitatii Europene a Energiei Atomice (EURATOM) – intrat in vigoare la 1 ianuarie 1958;
- Tratatul de fuziune care a constituit un Consiliu si o Comisie unice pentru toate cele trei Comunitati (8 aprilie 1965).
- Actul Unic European (intrat in vigoare la 1 iulie 1987);
- Tratatul asupra Uniunii Europene, semnat la Maastricht la 7 februarie 1992 si intrat in vigoare in 1993;
- Tratatul de la Amsterdam (2 octombrie 1997);
- Tratatul de la Nisa (deschis spre ratificare la 26 februarie 2001);
- Tratatul instituind o Constitutie pentru Europa45.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept comunitar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricursuri dreptcurs drept comunitar
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...