Drept international privat

Incarcat la data: 01 Februarie 2010

Autor: dumitru cristina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 73 kb

A. Definitie

Recunoscut unanim drept criteriu care distinge raporturile de drept international privat de alte raporturi juridice de drept privat, elementul de extraneitate are o fizionomie complexa si o semnificatie aparte in contextul dreptului international privat.

In absenta unei definitii legale, elementul de extraneitate a primit definitii doctrinare relativ apropiate. S-a spus, in acest sens, ca elementul de extraneitate este "imprejurarea de fapt in legatura cu un raport juridic datorita careia acest raport are legatura cu mai multe sisteme de drept (ori legi apartinand unor tari diferite)" ; "o imprejurare de fapt cu privire la unul din elementele raportului juridic si care face astfel ca acesta sa prezinte legaturi cu unul sau chiar mai multe sisteme de drept" ; "o imprejurare de fapt, de natura diversa, care are legatura cu un raport juridic de drept privat, imprejurare ce ii confera raportului juridic respectiv caracter de internationalitate".
               

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept international privat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTdrept international privat