Dreptul mediului

Incarcat la data: 05 Noiembrie 2012

Autor: leru liviu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 60

Tip fisier: zip

Marime fisier: 351 kb

Notiunea de mediu inconjurator sta la baza ecologiei ca stiinta (provine din grecesul oikos=casa si logos=stiinta->stiinta despre gospodarirea naturii). Savantul roman Emil Racovita a definit mediul inconjurator ca fiind „totalitatea infaptuirilor, fenomenelor si energiilor lumesti ce vin in contact cu o fiinta, de care depinde soarta acesteia si a caror actiune provoaca o reactiune in zisa fiinta”.

In limbajul curent, termenul de mediu este definit in dictionar, ca fiind „cadrul de viata al individului si ansamblul conditiilor susceptibile sa actioneze asupra organismelor vii si activitatilor umane”. Una din primele reglementari comunitare in domeniu, directiva Consiliului Europei din 27 iunie 1967, definea mediul ca fiind „apa, aerul, solul si relatiile dintre ele, precum si relatiile dintre acestea si organismele vii”.

Aceste elemente le-a avut in vedere si legiutorul roman, care a definit mediul intr-o prima reglementare (legea 9/1973), ca fiind „totalitatea factorilor naturali si ai celor creati prin activitati umane care, in stransa interactiune, influenteaza echilibrul ecologic, determinand conditiile de viata pentru om, de dezvoltare a societatii”.

 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dreptul mediului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs dreptDreptul Mediuluicursuri drept
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...