Dreptul muncii si securitatii sociale

Incarcat la data: 24 Ianuarie 2012

Autor: andra vasile

Pret: Gratuit

Numar pagini: 117

Tip fisier: zip

Marime fisier: 233744 kb

CAPITOLUL I


            
1.    NOTIUNI INTRODUCTIVE

1.1. Munca omeneasca.


Din punct de vedere terminologic, prin munca se intelege: activitatea productiva, desfasurata pentru realizarea unui produs,obiect, serviciu etc, dar tot asa de bine se poate intelege si ca fiind rezultatul acestei activitati, fiind cunoscute si acceptate de asemenea si alte sensuri ale notiunii, cum ar fi cel de slujba ocupata, capital de munca si altele.                                         

 

Munca omeneasca poate fi privita din doua perspective. Perspectiva muncii ca necesitate si perspectiva desfasurarii unei activitati lucrative ca obligatie.


Fata de ambele perspective au fost exprimate pareri pro si contra, adeptii uneia sau a celeilalte venind cu argumente in sprijinul sustinerii teoriei promovate de catre ei.
         

Legatura dintre om si munca este incontestabila, cu atat mai mult cu cat de-a lungul timpului majoritatea activitatilor erau desfasurate in mod direct si nemijlocit de catre oameni, insa aceasta legatura a fost manevrata in majoritatea cazurilor in scopul aservirii fiintei umane unor scopuri si interese restranse de grup sau casta.
          

Se impune sa precizam, pe baza practicii istorice, ca munca are un profund caracter modelator asupra fiintei si personalitatii umane, in procesul muncii, concretizat prin raportul dintre om si natura sau raporturile dintre oameni pentru transformarea naturii, avand loc profunde mutatii in personalitatea umana.
         

Acest adevar, istoriceste confirmat, a fost folosit de catre regimurile totalitare pentru a justifica o anumita politica - ca expresie a unei ideologii, ajungandu-se la al considera pe individ ca fiind un instrument al muncii, aceasta teza fiind transpusa in practica de catre oranduirea totalitara comunista, cele mai graitoare exemple fiind constituite de obligatia unor absolventi de a presta un stagiu de 2-3 ani acolo unde au fost repartizati, fara posibilitatea unui transfer ori detasari sau  detasarea obligatorie pentru o anumita perioada pe santierele unde se executau lucrari de importanta pentru sistem, fara posibilitatea de a refuza sau a amana aceasta activitate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dreptul muncii si securitatii sociale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MUNCAdreptul munciiom
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...