Dreptul transporturilor

Incarcat la data: 15 Mai 2013

Autor: Bocanet Alexandra

Pret: Gratuit

Numar pagini: 383

Tip fisier: zip

Marime fisier: 406 kb

Transportul, in societatea actuala, este o activitate indispensabila vietii, conferind cetatenilor posibilitatea satisfacerii nevoilor materiale si spirituale, constituind de asemenea, un factor activ de atragere la viata social-economica a tuturor unitatilor administrativ-teritoriale, prin valorificarea eficienta a potentialului uman si material de care dispun.

Politicile de amenajare a teritoriului si de urbanism trebuie sa aiba in vedere fluiditatea deplasarilor - garile, statiile de autobuz, parcarile sa fie situate in apropiere unele de altele, si, mai ales, sa incurajeze transporturile in comun, acestea fiind probleme prioritare analizate de Cartea Alba privind politica europeana in domeniul transporturilor in perspectiva anului 2010. Aceeasi lucrare mentioneaza ca, nu poate fi conceputa o crestere economica sanatoasa, in absenta unui sistem de transport eficace care sa permita utilizarea maximala a avantajelor pietei unice si efectelor globalizarii.

Transporturile reprezinta o veriga importanta in coeziunea sociala si in dezvoltarea echilibrata a teritoriului, Tratatul de la Roma atribuindu-i transportului titlul de serviciu public, pentru ca ulterior, Consiliul European de la Nisa, sa sublinieze in  mod expres, aceasta calitate de serviciu public, in sensul ca, este principalul instrument pentru a garanta servicii de interes economic general in domeniul transporturilor.

Definind transporturile in cadrul Congresului Feroviar Mondial din anul 2001 s-a precizat ca, acestea reprezinta unul dintre sectoarele cele mai importante ale unei economii si contribuie la dezvoltarea productiei si a comertului, permitand deplasarea persoanelor si a marfurilor intre orase, regiuni, tari si continente. 
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dreptul transporturilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTdreptul transporturilorcursuri drept
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...