Introducere in dreptul comercial

Incarcat la data: 08 Aprilie 2010

Autor: rogobete mihaela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Cuvantul drept comercial vine de la cuvantul latinesc comercium, care la randul sau este compus din alte doua cuvinte si anume: din cum si merx, care desemneaza prin acceptiunea lor antica operatiuni cu marfuri. Prin urmare, dreptul comercial ar avea ca obiect de reglementare operatiunile privitoare la tranzitia de marfuri.


In prezent aceasta configurare a dreptului comercial este insuficienta intrucat in arealul zonei comertului se cuprind numeroase alte operatiuni care nu se confunda cu interpunerea in schimb si circulatie a unor bunuri. Astfel au aparut operatiunile cu titlu de valoare si cu titlu de credit cum sunt: cambia, biletul la ordin si cecul care au ca scop in locuirea monedei ca instrument de plata, fara vreo raportare la obligatia din care rezulta obligatia platii. De asemenea au aparut institutii noi necunoscute inceputurilor dreptului comercial, cum sunt: contractul de franciza sau contractul de leasing.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in dreptul comercial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSDREPT COMERCIAL
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan