Introducere in Dreptul securitatii sociale

Incarcat la data: 26 Aprilie 2014

Autor: Red Cat

Pret: Gratuit

Consideratii generale privind securitatea sociala.
Riscurile sociale


Din punct de vedere semantic, cuvântul securitate provine din latinescul securitas/securitatis (in franceza securité) si inseamna punerea la adapost de orice pericol, sentimentul de siguranta, de liniste, izvorât din absenta oricarui pericol .


In ceea ce priveste securitatea sociala, pentru a intelege acest concept este necesara raportarea notiunii de securitate la cea de stat – ca forma complexa de organizare sociala.


Din aceasta perspectiva, securitatea sociala  a fost definita in doctrina  ca garantia acordata fiecarei persoane si grupurilor familiale de a beneficia, in orice situatie, de mijloacele materiale necesare pentru asigurarea unui trai decent, care sa permita accesul la bunuri si servicii apreciate ca vitale.


Modalitatea de a garanta accesul la, cel putin, minimul de bunuri si servicii necesare traiului este de a ameliora consecintele unor situatii, calificate, in genere, ca riscuri sociale .
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in Dreptul securitatii sociale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTASIGURARI SOCIALEsecuritate socialacorelatia dreptului
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan