Izvoarele dreptului roman

Incarcat la data: 12 Decembrie 2012

Autor: George petre

Regulile de drept roman ca manifestare a vointei clasei dominante se materializeaza sau se exprima in anumite forme caracteristice, specifice, menite sa dea celor dintai putere obligatorie, adica eficienta juridica.

Aceste forme - consacrate de puterea de stat- constituie totodata un element care deosebeste regulile juridice de celelalte norme de conduita sociala, ele purtand denumirea de izvoare de drept sau juridice si reprezentand pe plan structural manifestarea conditiilor economice proprii societatii sclavigiste romane si a intereselor stapanilor de sclavi.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Izvoarele dreptului roman". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs dreptizvoarele dreptului roman
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan